WHEN IN ROME #4

De laatste dag staan we op tijd op. Er is regen mét onweer voorspeld rond een uurtje of 13:00 uur dus we willen het laatste beetje zon nog even meepakken! Het enige wat we nog niet gezien hebben is het Vaticaan. Dit is natuurlijk het mooiste met lekker weer dus nog even één keer vroeg op staan is dit ons wel waard. Rome


HOLLANDIA?

Tegen de tijd dat we er aankomen schijnt de zon vol op. We moeten allebei enorm nodig plassen dus gaan eerst op zoek naar een toilet. Eenmaal gevonden staat er een typisch Italiaans klein toiletjuffrouwtje die ons vriendelijk vraagt nog even te wachten aangezien alle wc’s bezet zijn. ‘Hollandia?’ Vraagt ze ineens aan Berrie. ‘Yes, how do you know?‘ vraagt hij. Ze probeert haar hand boven Berrie z’n hoofd te houden en geeft aan dat ze het wist omdat hij zo groot is. ‘Big men come from Holland!’. Haha, mooie conclusie wel!

Om de 2 meter (en ik overdrijf niet) worden we aangesproken door iemand of we een ticket bij hun willen kopen zodat we de rij over kunnen slaan en direct door kunnen lopen. We slaan ze allemaal van ons af en lopen eerst door naar de grote obelisk in het midden van het plein. Er staat een mega lange rij om gratis naar binnen te kunnen. Ons is direct duidelijk dat we dáár niet in gaan staan met die volle zon! Zo’n ticket kost ons toch echt te veel (€50,-) dus besluiten we hier even van het zonnetje te genieten.

JAMMER JOH! 

In het boekje wat we mee hadden over Rome stond een leuke tip over een hotel in de buurt waarbij je op het dakterras kan genieten van een drankje met uitzicht over het Vaticaan. Eenmaal gevonden kwamen we bij een klein oranje hotelletje uit waarbij je via een smalle ingang de trap naar boven kon pakken. Met pijn in onze voetjes besluiten we de uitdaging aan te gaan en beginnen we aan de klim naar boven. We kunnen tenslotte toch lekker gaan genieten van een biertje als we boven zijn!

12 trappen verder en helemaal uitgeput komen we boven aan om vervolgens een bordje te zien hangen met ‘Sorry, were closed’. We kijken elkaar aan en schieten keihard in de lach. Hebben we serieus net al die trappen beklommen voor een dichte deur?! Man man man, hebben wij weer. Tot slot van rekening zien we vervolgens ook een lift die ons vrij snel naar beneden bracht. Handig! Hadden we die maar eerder gevonden!

We lopen verder en komen bij een overdekte markt uit. We lopen een rondje en nemen uiteindelijk een bakje aardbeien mee. Lekker voor onderweg. De aardbeien waren zo lekker zoet, het was echt lang geleden dat we zulke lekkere aardbeien hebben gehad! Al snoepend lopen we verder richting de wijk Rione v Ponte waar we opzoek gaan naar een terrasje om alsnog van zo’n lekker biertje te kunnen gaan genieten. Onderweg komen we een ijstentje tegen met de raarste smaken ijs. Witte chocolade met basilicum en aardbeien met champagne, je kon het zo gek niet bedenken!

Op zoek naar een terrasje lopen we door de meeste gezellige steegjes en komen we uit bij een plein wat ons bekend voor komt. Hé! Hier hebben we gister ook gechillt met een biertje! Opnieuw was er weer genoeg leven op het plein en we besluiten plaats te nemen bij een van de restaurantjes. Het is inmiddels 13:30 uur geweest en we zitten nog steeds in de volle zon. Pffff warm! We balen ervan dat we een lange spijkerbroek aan hebben, maar goed het zou toch ook gaan regenen?! Rome

PHOTOBOMB 3.0 

Ondanks de hitte genieten we allebei van een italiaanse pasta en lopen vervolgens door naar het Pantheon. Daar zijn we toch dicht bij in de buurt! Mijn voeten doen inmiddels zo’n pijn van al het lopen dat we opnieuw ergens plaats nemen om lekker te gaan chillen. Het is leuk zo’n stedentrip, maar de volgende keer neem ik echt betere schoenen mee dan alleen maar m’n all stars! Rome

Na een tijdje chillen besluiten we op ons gemakje weer verder te lopen. Berrie ziet in de verte een groepje mannen staan uit India die een selfie aan het maken zijn met een selfiestick. Hij bedenkt zich geen moment en gaat er achter staan met een gekke bek en een peace teken. Vervolgens loopt hij door en hoort hij achter zich ‘Aaaah, photobomb! Hahaha! Yes thank you, great photobomb!’. Geweldig hoe ze reageerde, met zo’n Indiaans accent. Je had het moeten horen! Haha…

Uiteindelijk besluiten we de bus te pakken richting huis en halen we een pizza bij de pizzeria om de hoek. We eten deze lekker thuis op en pakken op ons gemak de koffers in. Inmiddels is het gaan regenen. Toch nog, alleen een paar uur later dan gepland!Morgenochtend gaan om 07:00 uur de wekker dus we duiken wederom lekker op tijd het bed in. De laatste nacht in Rome in dat overheerlijke bed. Morgen weer richting huis lekker knuffelen met Tommie en Lotje! ;)

We hebben genoten en ontzettend veel geluk gehad met het weer. Hopelijk hebben we wat zon mee terug kunnen nemen!

Liefs, Petra

(79)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *