WHEN IN ROME #3

Iets wat later gepland, maar het internet in het appartement lag er vandaag uit, dus ik kon niet publiceren! Natuurlijk wil ik jullie ook vertellen wat we de derde dag in Rome hebben gedaan dus ga lekker zitten en lees even mee…


KIJKEN KIJKEN NIET KOPEN

Aangezien het zondag is en  er dus een grote markt is in de wijk Trastevere, besluiten we eerst die kant op te gaan. Natuurlijk genieten we eerst weer van een overheerlijke cappuccino en een donut (goed ontbijt, ik weet het) en pakken dan de bus die kant op.

Wanneer je onder de poorten doorloopt loop je gelijk tegen de markt aan. De één staat te schreeuwen dat je bij hém die mooie witte sportsokken moet kopen, de ander probeert je leren tassen en bontjassen te verkopen. Bedenk het maar en het wordt er verkocht. Toch verkochten veel kraampjes het zelfde waardoor we vrij snel overal langs liepen. Na 10 minuten hadden we zelfs allebei zoiets van ‘we hebben het hier wel gezien eigenlijk!’. Echter kwam er geen eind aan deze mark! De kraampjes bleven maar komen en zelfs toen we een zijstraat namen met de gedachten er dan misschien wel uit te lopen, ging het gewoon weer verder!

CHILL AND RELAX

Uiteindelijk weten we uit de drukte te ontsnappen en besluiten we de wijk Trastevere verder te gaan verkennen. We stuiten op een gezellig klein pleintje, waar twee mannen typisch italiaanse muziek aan het maken zijn. De pizza lucht komt je al tegemoet komt en een klein watervalletje zorgt voor wat verkoeling. We besluiten plaats te nemen bij een van de gezellige eettentjes en genieten van een pizza met een Aperol Spritz. (YES!) Daarna nemen we plaats in de zon tegen de grote fontein en relaxen hier voor half uurtje…

We lopen door de mooie steegjes, schieten wat foto’s en besluiten door te lopen naar het Pantheon. Eenmaal gevonden, staan we even in de rij om er (gratis want het is zondag) naar binnen te gaan en kijken wat rond. Vervolgens lopen we door naar de kerk San Luigi dei Francesi waar we de drie schilderijen over Mattheüs van Caravaggio bewonderen. Even verderop op het Piazza Navona kopen we een biertje in een souvenir shop en kiezen we er opnieuw voor lekker te gaan chillen in de zon.  We nemen plaats op een stoeprand en genieten van al het leven op het plein en de mensen die voorbij lopen. Hier kunnen wij wel aan wennen hoor!

Ro

WHAT THE…?!

Na dat het biertje op is, ik wat foto’s heb gemaakt en we even naar de straatartiesten hebben gekeken, gaan we op zoek naar de H&M. Berrie z’n zonnebril is gebroken, dus er moet een nieuwe komen! In de drukke winkelstraat staat een tafel met een groot kleed eroverheen. Hier bovenop ligt een knuffel van een leeuwenkop en die van een aap. In het midden zie je alleen een hoedje liggen. What the…?!

Vrij snel wordt duidelijk wat hier gaande is. Onder de tafel zit een man. Iedere keer als een niets vermoedend iemand voorbij loopt, schiet hij een bakje met geld onder de tafel vandaan en beweegt hij de apenkop. Daarbij maakt hij een hard geluid waardoor de mensen zich he-le-maal kapot schrikken. Zó hilarisch. Heerlijk om te kijken hoe mensen schrikken en het hierbij uitgillen terwijl ze de lucht inspringen. We hebben ons kapot gelachen!

De rest van de dag besluiten we opnieuw lekker rustig aan te doen en lopen we op ons gemakje via de Spaanse trappen en de Trevifontein terug naar het Colloseum. We genieten van de winkeltjes, het warme weer, de mooie steegjes en van elkaar! Uiteindelijk eten we nog ergens een pizza en gaan daarna moe maar voldaan weer richting huis. We hebben opnieuw meer dan 12 kilometer in de benen zitten dus we vinden het wel weer mooi geweest voor vandaag.

Het is zo fijn na zulke lange en intensieve dagen een goed bed in te kunnen duiken! Het zorgt er gewoon voor dat je écht een goede nachtrust krijgt en je er de volgende dag weer tegen aan kan. Uiteindelijk liggen we rond 23.30 uur in bed en vallen vrijwel direct in slaap… Rome

Binnenkort meer!

Liefs, Petra

(79)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *