WHEN IN ROME # 1

BUONGIORNO!

Om 04.00 gaat de wekker. Allebei nog moe maar ondertussen met vol energie stappen we uit bed en maken ons klaar om te vertrekken. Nog even snel een kopje koffie en Rome here we come!

Eenmaal op Schiphol aangekomen staat er een mega lange rij bij de incheckbalie. We sluiten achteraan en nog geen twee minuten later worden we aangesproken door iemand van easy jet. ‘Zijn jullie al online ingecheckt?’ Nadat ons antwoord ja was, mochten we meelopen naar een andere balie waar we direct door een collega verder werden geholpen. Vervolgens was onze koffer 3 kilo (!!) te zwaar maar werdt dit voor deze keer door de vingers gezien. Wat een geluk zo op de vroege ochtend! hihi…

Na een goede vlucht komen we aan op het vliegveld Fiumicino. Vrij snel komt onze koffer tevoorschijn en kunnen we opzoek naar het station. Gelukkig wordt dit heel goed aangegeven en volgen we de bordjes. Bij de uitgang wordt je omvergelopen door mensen die een bordje omhoog houden met een naam van degene die ze komen ophalen. De vraag of je een taxi nodig hebt wordt je om de 2 meter om je oren gegooid en je merkt hoe de warmte van buiten je te gemoed komt. Heeeerlijk! Wat een vakantiegevoel!

FABRIZIO

We moeten naar het treinstation Tuscolana, waar we met onze host Fabrizio van AirBnB hebben afgesproken. Een kaartje koop je heel gemakkelijk bij een van de rode automaten en koste ons maar €8,00 p.p! We stappen de trein in en vrijwel direct begint deze te rijden. Net op tijd! Het is super leuk om vanuit de trein de omgeving aan je voorbij te zien schieten en om op deze manier richting de stad te gaan. Daarnaast is het ook een stuk goedkoper dan de taxi! Onderweg krijgen we via WhatsApp een foto doorgestuurd van Fabrizio zodat we hem kunnen herkennen als we de trein uitstappen. Super grappig!

Na 40 minuten komen we aan en worden we vriendelijk ontvangen. Direct wordt mijn koffer uit m’n handen gepakt en neemt Fabrizio deze van mij over. Kijk, die man snapt het! haha..


Ons appartement ligt 5 minuten lopen van het station. Onderweg hier naar toe, wordt ons aangewezen waar de supermarkt zit, waar we een goeie pizza kunnen halen en waar de lekkerste cappuccino’s wordt gemaakt. Het appartement is ontzettend netjes schoon en gezellig. Nadat we nóg meer uitleg en tips hebben gekregen wordt ons een goeie dag gewenst en nemen we afscheid.

We besluiten direct op zoek te gaan naar die lekkere cappuccino. Die kunnen we wel gebruiken! We bestellen twee koffie en nemen er allebei een lekker gebakje bij. Wat we af moesten rekenen? €3,60 !!! Hoe dan? Voor die allerlekkerste koffie wordt dus serieus maar €1,00 gevraagd! Een ding is direct duidelijk, deze dagen zijn we hier vaste klant ;)

We doen wat boodschapjes, pakken onze koffer uit en besluiten de bus te pakken richting het Colloseum. De bus was blijkbaar gratis, want we mochten zo doorlopen! Ongeveer een kwartier later zagen we in de verte het mooie ronde gebouw al verschijnen. We stappen uit en hebben allebei even een momentje nodig om de prachtige omgeving, de vele mensen en het warme weer op ons in te laten werken. Wat is het hier mooi!

HET COLLOSEUM

Een kaartje voor het Colloseum, het Forum Romanum en het Palatijn kost €12,00 p.p. en is twee dagen geldig. Vandaag maar eens beginnen met het Colloseum, dan gaan we morgen wel naar de rest.
Van binnen is het indrukwekkend, maar na een aantal foto’s en een rondje lopen hebben we het er vrij snel gezien. We besluiten van een drankje op het terras te gaan genieten en gaan daarna opzoek naar een restaurantje om wat te gaan eten. Ik geniet van een enorm lekkere lasagne en Berrie neemt een pizza met carpaccio, rucola en parmezaanse kaas. Daarna sluiten we af met een typisch Italiaans ijsje en pakken we de bus terug naar het appartement.

Ik typ dit artikel en we kijken de foto’s door die we gemaakt hebben. We genieten nog van een wijntje en een chipje en besluiten het bed in te gaan. Het was een lange, maar ontzettend mooie dag.

Binnenkort meer!

Liefs, Petra

(111)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *