The perfect chocolate chip cookies!

Ik heb een recept gevonden (stiekem gekregen) voor de Most perfect American chocolate chip cookies ever! ♥
Deze heb ik deze week gemaakt en ik deel het recept graag met jullie. Want even serieus ze zijn té lekker om niet te delen! ;)


Ik ken niemand die niet gek is op koekjes of chocola. Laat staan op chocolade koekjes. Nou zijn die pakjes uit de supermarkt natuurlijk ook best wel lekker, maar wanneer je dit recept eenmaal een keer gemaakt hebt en dus hebt kunnen genieten van je eigen gemaakte koekjes, wil je nooit meer anders. Geloof mij.


Ingrediënten

1 – ei
1 – ei dooier
248 gram – bloem
1/2 theelepel – bakpoeder
200 gram – ongezouten boter
99 gram – suiker
148 gram – bruine suiker
1 theelepel – zout
2 theelepels – vanille extract
210 gram – chocolate chips of andere stukjes chocolade


Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 190°C.
2. Bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
3. Meng de bloem en het bakpoeder goed door elkaar in een grote kom en zet deze even apart.

4. Smelt 142 gram boter in een pan. Draai deze rond gedurende het smeltproces. Het is klaar wanneer deze lichtbruin kleurt en een lekkere geur ontstaat.
5. Giet de gesmolten boter in een grote kom en voeg de overige boter hier aan toe.
6. Roer tot alles volledig is gesmolten.

7. Voeg de suiker, bruine suiker, zout en het vanille extract toe en roer alles goed door elkaar tot er geen klontjes meer te zien zijn.
8. Voeg de eieren toe en roer tot een glad beslag.
9. Laat het beslag rusten voor ongeveer 3 minuten en roer vervolgens nog 30 seconden goed door.
10. Herhaal stap 9 nog 2 keer tot het beslag mooi glad en glanzend is.

11. Voeg de mix van bloem en bakpoeder toe en roer het ongeveer 1 minuut goed door met een spatel.
12. Voeg de chocolate chips toe en roer opnieuw goed door.

13. Verdeel het deeg in porties van ongeveer 45 gram over de bakplaat met ongeveer 2,5 centimeter ruimte ertussen.
14. Bak 1 bakplaat tegelijk in het midden van de oven voor 10-14 minuten.
15. Draai de bakplaat halverwege

16. De koekjes zijn klaar wanneer deze mooi goudbruin en nog iets opgeblazen zijn. De buitenrand is al wat harder geworden, het midden is nog zacht.
17. Laat de koekjes volledig afkoelen voor serveren.

Wanneer je de koekjes in een luchtdichte trommel bewaard zijn ze zeker een week houdbaar.

TIP! Ik deed er kleine stukjes Tony Chocolonely caramel zeezout doorheen! Erúg lekker!
Enjoy your cookies en eetsmakelijk!

Liefs Petra

(27)

Geef een reactie