EEN KOOPHUIS !

Jullie gaan het niet geloven. We geloven het zelf amper. Maar het is waar! Ook na mezelf al 3 miljoen keer in m’n arm geknepen te hebben is het nog steeds een feit: WE HEBBEN EEN HUIS GEKOCHT!


Huh?

Voor de mensen die ons kennen en denken:‘ Huuuhh.. Waren jullie op zoek dan?’ Ik snap je vraag en het antwoord is: ‘Nee, we waren zeker niet op zoek’! Sterker nog, de avond voordat we dit huisje tegenkwamen zaten we nog te googelen naar een rondreis door Azië en lagen we vol adrenaline dromend op bed te fantaseren over al het moois wat we zouden gaan zien.

Grappig huisje

De volgende ochtend ben ik naar m’n werk gegaan. Berrie was vrij en kon lekker rustig op starten. Al scrollend door Facebook stuitte hij op een advertentie van BrandMakelaars. ‘Dit is ’n grappig huisje’ dacht hij en met diezelfde woorden appte hij mij de advertentie op Funda door.

Bij de eerste foto wist ik het meteen, dit is het! Ik was direct verkocht. Ik scrolde door de foto’s en bekeek de locatie en de prijs. ‘Dit is geen grappig huisje, dit is een super leuk huisje!’ appte ik terug. Een beetje verwart door deze onverwachte verrassing hadden we het over wat we hier nou mee moesten? Gisteravond hadden we het nog over een reis en nu zijn we serieus een huisje aan het overwegen. Ik moest het even laten bezinken…

Kijken kan geen kwaad

Nog geen half uur later kreeg ik een appje met ‘Schat, maandag 17.30 uur gaan we het huisje bezichtigen!’ Mijn hart maakte een sprongetje en ik kreeg kriebels in mijn buik. In gedachten had ik het huis al gekocht maar wist ondertussen ook dat ik niet te hard van stapel moest lopen. Maar goed, kijken kan geen kwaad toch?!

Die avond keken we nog 100 keer naar de foto’s en hebben we nog een goed gesprek gehad over wat te doen en wat het allemaal met zich mee zou brengen. Wat spannend! Dat weekend liepen we langs het huisje en spiekte we eens in de achtertuin. Die kriebels? Die was inmiddels omgezet in een hele zwerm vlinders.

Kijken, kijken, kopen! 

Maandag heb ik gewerkt. Althans, ik moet eerlijk bekennen dat ik die dag opnieuw heel vaak naar de foto’s heb gekeken, de plattegrond heb bestudeerd, de tekst en specificaties heb doorgenomen en het huisje op google street view heb gespot! Direct uit m’n werk gingen we kijken. De makelaar verwelkomde ons met de woorden: “Het is een gekkenhuis, er zijn al 7 mensen voor jullie geweest vandaag en er is ook al een bod gedaan.” Iets teleurgesteld keken we elkaar aan en besloten in ieder geval het huis even te bekijken.

Het huis verraste ons enorm. Het is zo veel groter dan op de foto’s en er hangt zo een fijne sfeer! Aan het eind van de rondleiding konden we de grijns op onze gezichten niet langer meer in bedwang houden. Wij willen hier wonen!! Dat was ook de makelaar niet ontgaan. Hij adviseerde ons niet te lang te wachten met het doen van een bod aangezien er dus veel belangstelling was.

Je snapt dat we niet veel later een bod hadden gedaan. Na een nacht wakker liggen werden we de volgende dag gebeld dat de verkopers akkoord gingen. We waren geschokt en ontzettend enthousiast tegelijk. Hebben we nou serieus écht een huis gekocht?! De champagne werdt ontpopt en we stonden (letterlijk) te springen in de woonkamer van blijdschap. Zo onwerkelijk!

De malle (regel)molen

De dagen daarna hadden we genoeg tijd om die onwerkelijkheid om te zetten in werkelijkheid. We stapte de molen in van heel veel regelen, papierwerk en gesprekken met de hypotheker. Nu, na ongeveer 4,5 week in spanning, hebben we het verlossende woord gekregen dat de bank onze aanvraag goed heeft gekeurd en dat alles nu rond is! Vanaf volgend jaar mei mogen wij onszelf de trotse eigenaren noemen van het gezellige huisje aan de Nonnenstraat 2 in Harderwijk!

En die reis dan?

Voor wat betreft de reis die we gepland hadden. Natuurlijk baal ik ergens dat deze volgend jaar niet door gaat, maar als je ziet wat voor super leuk huis we er voor terug krijgen is het me meer dan waard hier nog even mee te wachten. We blijven er gewoon voor sparen, want hij komt er sowieso. Is het niet nu dan is het wel over een paar jaar! ;)

Wij gaan nog even verder genieten!

Liefs, Petra

(283)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *